Drinktips från Anna

Det drar ihop sig till fest i helgen, och när jag gör det brukar jag gå in på Systembolagets hemsida för att stjäla recept på alkoholfria drinkar. Ett bra tips på ”gå-bort-present” i höst är för övrigt deras alkoholfria drinkbok som kostar 140 kronor. Varför inte köpa med sig ingredienserna också till värden/värdinnan?

Systembolagets försäljning av alkoholfritt ökar kraftigt, och bland annat kan vi glädja oss åt att deras alkoholfria viner (särskilt från Kalifornien och Australien) blir bättre och bättre.

CITRUSTWIST:
4-5 blad färsk basilika
1 blodgrapefrukt
1 apelsin, is efter eget önskemål. Lägg basilikan i ett högt glas och mosa bladen något. Fyll glaset till 3/4 med is. Pressa frukten och häll juicen i glaset. Rör om och garnera med valfri frukt.

BATMAN:
4-6 cl apelsinjuice  
4-6 cl SanBitter röd  
8-10 cl Bitter Lemon
Garnering: citron. Bygg i ett vackert glas med is. Garnera med citronspiral.


HORSEHEAD:
1 l apelsinjuice
75 cl ginger ale
apelsinskivor. Blanda juice och ginger ale, lägg i apelsinskivor och isbitar.

Om Anna Carlstedt

Ubildningsledare på Stockholms universitet. Disputerade 2005 på fransk renässanslitteratur, som jag fortfarande gärna drömmer mig tillbaka till på min fritid: Då fortsätter jag forska lite, och skriva mycket. Hittills har det blivit fem böcker på Gidlunds förlag, om poeter, profeter, power-prinsessor och julmust... Har i mitt yrkesliv haft två spår: Det akademiska som forskare, lärare och ledare. Och det idéburna, där jag haft olika förtroendeuppdrag. Varit ordförande bl a för Svenska Röda Korset, Forum för idéburna organisationer med social inriktning och för IOGT-NTO. Ledde den statliga utredningen "En nationell samordnare för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism". Kör helst Pontiac eller Ford Mustang, gillar att träna hårt och leda mjukt. Får energi och styrka av min brokiga, färgstarka flock och av alla modiga människor som försökt och försöker göra världen litet bättre för oss andra.
Detta inlägg publicerades i Personligt. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar