Hetast i Almedalen!?

Som IOGT-NTO:s generalsekreterare Peter Moilanen skriver på sin blogg, så pratas det mycket om Almedalsdrinken i år. Den som tagits fram av Folkrörelser mot droger ihop med bartender Örjan.

Den syns och hörs i TV4:as morgonsoffa, i P1 och P4 och i Expressen. Och förstås Resumé i Almedalen och Dagens Media. Och Drugnews och Accent. Ja ni förstår.

Twitterflödet med #almedalsdrinken fylls på ständigt. Igår var det många på makthavarminglet som gillade drinken. Tidigare i veckan var det samma sak med Bar Grön, som var MP:s mingel i parken.

En undersökning visade att hälften av almedalsbesökana känner till drinken och en annan undersökning att besökare i Almedalen tycker drinken är mer nödvändig vid vimmel än vin, öl och chamagne.

Och ingen verkar tycka illa om smaken, så bartendern som tog fram konceptet kunde sin sak.

Almedalsdrinken har redan blivit ett fenomen. Ett fenomen som visar på möjligheten till fest för alla. En schyst drink som alla kan dricka när som helst på dagen eller i veckan.

Nu hoppas vi att den också blir utsedd till hetast i Almedalen! Det vet vi på fredag förmiddag.

Om Anna Carlstedt

Ubildningsledare på Stockholms universitet. Disputerade 2005 på fransk renässanslitteratur, som jag fortfarande gärna drömmer mig tillbaka till på min fritid: Då fortsätter jag forska lite, och skriva mycket. Hittills har det blivit fem böcker på Gidlunds förlag, om poeter, profeter, power-prinsessor och julmust... Har i mitt yrkesliv haft två spår: Det akademiska som forskare, lärare och ledare. Och det idéburna, där jag haft olika förtroendeuppdrag. Varit ordförande bl a för Svenska Röda Korset, Forum för idéburna organisationer med social inriktning och för IOGT-NTO. Ledde den statliga utredningen "En nationell samordnare för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism". Kör helst Pontiac eller Ford Mustang, gillar att träna hårt och leda mjukt. Får energi och styrka av min brokiga, färgstarka flock och av alla modiga människor som försökt och försöker göra världen litet bättre för oss andra.
Detta inlägg publicerades i Personligt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s