Vad borde Äldretextseminariet heta?

Till de roligaste sakerna jag gör i mitt yrke hör att få arrangera det legendariska Äldretextseminariet på Stockholms universitet. Detta är ett tvärvetenskapligt samarbete med förtecknen festligt och fullsatt. Nedan ser du höstens rafflande program. Men själva namnet är ju inte så sexigt. Vad borde seminariet heta? Den bland mina trogna läsare som kommer med ett förslag som jag lyckas sälja in hos övriga svårflirtade kollegor i organisationskommittén lovar jag att bjuda på lunch på Fakultetsklubben. Minst!  

ÄLDRETEXTSEMINARIET

VID STOCKHOLMS UNIVERSITET

Program för höstterminen 2012, på temat ”vägvisare”:

  • 13 september. Fil. dr Maria Plaza, lektor i latin vid Stockholms universitet, talar under rubriken: ”Sig själv närmast – om moral i Sallustius’ och Caesars världsbilder”
  • 20 september Gästföreläsning av Keith Busby, professor i medeltida fransk litteratur vid University of Wisconsin-Madison, USA. OBS! tiden 14.30 och lokalen, E792 i Södra Husen. Föredraget hålls på engelska. Temat är ”The Scandinavian Periphery of Medieval French Romance”.
  • 1 november Anthony Lappin, lektor i spanska vid University of Manchester, talar på följande tema: ”Sor Juana Inés de la Cruz’s Baroque Poetics of Classical Female Suicides”
  • 6 december Emma Hagström Molin, doktorand inom FoKult (idéhistoria) berättar om sin forskning. Hennes avhandling rör de stora bokrov som svenskarna tog under sina fälttåg i Europa under 1600-talet. 

Seminarierna äger rum på torsdagar 16.00

i Biblioteket, Humanistvillan, Frescati.

 Äldretextseminariets arrangörer hälsar er varmt välkomna till höstens programpunkter!

Om Anna Carlstedt

Ubildningsledare på Stockholms universitet. Disputerade 2005 på fransk renässanslitteratur, som jag fortfarande gärna drömmer mig tillbaka till på min fritid: Då fortsätter jag forska lite, och skriva mycket. Hittills har det blivit fem böcker på Gidlunds förlag, om poeter, profeter, power-prinsessor och julmust... Har i mitt yrkesliv haft två spår: Det akademiska som forskare, lärare och ledare. Och det idéburna, där jag haft olika förtroendeuppdrag. Varit ordförande bl a för Svenska Röda Korset, Forum för idéburna organisationer med social inriktning och för IOGT-NTO. Ledde den statliga utredningen "En nationell samordnare för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism". Kör helst Pontiac eller Ford Mustang, gillar att träna hårt och leda mjukt. Får energi och styrka av min brokiga, färgstarka flock och av alla modiga människor som försökt och försöker göra världen litet bättre för oss andra.
Detta inlägg publicerades i Franska favoriter. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar